Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 03. 2019. 07:00 >> 20:16
2

PODACI FONDA

Promjenu pola država platila 11.700 eura

Fond za zdravstveno osiguranje odobrio je tokom prošle godine jednoj muškoj osobi, pripadniku LGBT populacije iz Crne Gore, da o trošku države promijeni pol.

 

“U toku 2018. godine jedan je osiguranik po uputu Fonda upućen na liječenje-promjena pola u bolnicu StMedica, Beograd. Troškovi ovog liječenja iznosili su 11.700 eura", saopštili su Dnevnim novinama iz Fonda.

Kada je riječ o tekućoj godini, kako su kazali, za sada nije bilo zahtjeva za promjenu pola.

Ovo je inače drugi slučaj promjene pola muške osobe iz Crne Gore, nakon što je 2015. godine Fond za zdravstveno osiguranje prvi put odobrio upućivanje na intervenciju promjene pola koja je tada zdravstveni sistem koštala oko 10.500 eura.

Podsjećanjamo, izmjene i dopune Zakona o zdravstvenom osiguranju, čiji je nacrt na javnoj raspravi do petka, predviđaju da troškove procesa prilagođavanja pola, umjesto u iznosu od 80 odsto, ubuduće u potpunosti finansira Fond za zdravstveno osiguranje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније