Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

25. 03. 2019. 19:57   >>  19:25

RADULOVIĆ SAOPŠTIO

Postrojenje u Beranama do 1. decembra

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Beranama trebalo bi da bude završeno i da dobije upotrebnu dozvolu do 1. decembra, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović prilikom posjete tom gradu.

 

Radulović je sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem obišao radove na izgradnji postrojenja i komunalne mreže, čijim će se završetkom, kako je kazao, unaprijediti kvalitet života građana.

"Time ćemo i Evropskoj komisiji pokazati ozbiljnost i spremnost da se kandidujemo za nove projekte", dodao je ministar.

Radulović je istakao da je projekat, čija je vrijednost 12,5 miliona eura i koji je od nemjerljivog značaja za taj grad, imao poteškoća u realizaciji, ali da se nada da će nova dogovorena dinamika na vrijeme dati rezultate.

Iz Ministasrtva su saopštili da je za realizaciju projekta do sada utrošeno 7,8 miliona eura od EU sredstava.

Projekat „Unaprjeđenje vodosnabdijevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane“, kako su objasnili, podijeljen je na dva segmenta.

„Prvi segment odnosi se na unaprjeđenje sistema za tretman otpadnih voda, a drugi na unaprjeđenje sistema vodosnabdijevanja u Beranama“, navodi se u saopštenju.

Radulović i Šćekić, kako se dodaje, razgovarali su i o 34 miliona eura vrijednom putnom pravcu Kolašin-Jezerine-Lubnica-Berane, čiji je sastavni dio tunel od 3,5 kilometara.

"Riječi je bilo i o eventualnoj pomoći države u infrastrukturnom opremanju skijališta Lokve, kao i saradnji u osmišljavanju kulturnih događaja i manifestacija kojima bismo privukli turiste u Berane", rekli su iz Ministarstva.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je kazao da su danas imali priliku da se uvjere šta je do sada urađeno, a šta tek treba da bude završeno u narednom periodu.

„Možemo konstatovati danas da je jedan dio projekta vodosnabdijevanja završen na najbolji mogući način, odnosno izraziti zadovoljstvo činjenicom da su postavljeni ciljevi, kada je riječ o pumpnoj stanici „Grad“ i rezervoaru na Jasikovcu, uspješno realizovani do kraja“, istakao je Šćekić i dodao da je ostalo da se privedu kraju radovi na postrojenju za tretman otpadnih voda i izgradnji kanalizacione mreže.

On se izvinio građanima Berana što su radovi potrajali duže nego što je to bilo predviđeno i zahvalio im se na ogromnom strpljenju koje su pokazali.

“Potrebno da se svi u ovom trenutku ponašamo nadležno i odgovorno, uz konstataciju da nismo zadovoljni izvođačima, podizvođačima i nadzorom zbog loše dinamike i predugog ostavljanja raskopanih ulica usljed loših završnih radova”, kazao je Šćekić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније