Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 03. 2019. 14:22 >> 13:48
3

REAGOVANJE MTEL-A

Nova M da se drži zakona Crne Gore

Kompanija Mtel pozvala je vlasnike televizije Nova M da se drže zakona Crne Gore i omoguće svim zainteresovanima da prate fudbalske utakmice reprezentacije Crne Gore, za šta će se, kako očekuju u Mtelu, pobrinuti AEM i Agencija za konkurenciju.

“Pozivamo da se prema medijskom tržištu Crne Gore ponašaju kao i prema ostalim tržištima i da svi zajednički ponudimo sve kanale i da se za korisnike borimo na fer i transparentan način bez ucjena i manipulacija, isključivo cijenom i kvalitetom”, poručuju iz Mtela.

Kažu da vlasnički povezana pravna lica, Telemah, Total i Nova TV polemišući i braneći neodbranjivu činjenicu da se u njihovim radnjama krše zakoni Crne Gore i evropska regulativa, pokušavaju da pojasne zašto su gledaoci i navijači cnogorske reprezentacije ostali uskraćeni da podržavaju i prate utakmice putem platformi Mtel-a i Crnogorskog Telekoma.

“Pominjući RTS, žele da iza interesa crnogorskih gledalaca sakriju sledeće činjenice. Više od četiri godine koriste svoju dominatnu poziciju u Crnoj Gori i ostalim provajderima, iako imaju zakonsku obavezu, ne daju čak ni komercijalnu ponudu za Sport klub kanale (SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6)”, poručuju iz Mtela.

Kažu i da izdvajajući lokalne sportske sadržaje u nacionalni kanal NOVA TV, želi da izbjegne činjenicu da na teritoriji Crne Gore konkurenciji uskraćuju mogućnost da se pregovara o Sport klubu, što bi trebalo biti u nadležnosti Agencije za konkurenciju.

“U međuvremenu je Telekom Srbije kao vlasnik Arena kanala, na transparentan način iste ponudio konkurenciji u čitavom regionu. Tako je u Crnoj Gori naš drugi konkurent, Crnogorski Telekom, iste Arena kanale kupio na transparentan način i vrši njihovu distribuciju”, saopšteno je iz Mtela.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније