Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

22. 03. 2019. 16:37   >>  16:01 2

TELEMACH SAOPŠTIO

"Od danas ne emitujemo programe RTS-a"

Građani u Crnoj Gori koji prate programe preko Total TV platforme i kablovskog operatora Telemach, od danas neće moći da gledaju programe Radio televizije Srbije (RTS), saopšteno je iz Telemacha.

United Grupa, u okviru koje posluje i Telemach, kako se navodi, nije prihvatila visoke cijene koje je za korisnike u Crnoj Gori namijenio Telekom Srbija, a koji ima pravo da preprodaje program RTS-a zemljama u regionu.

„Telekom Srbija stavio je tako zabranu na emitovanje programa RTS-a ukoliko operatori za svakog korisnika u Crnoj Gori ne plate iznos od jedan, odnosno 1,2 EUR mjesečno, što je čak deset puta više nego za korisnike u Hrvatskoj i Sloveniji i pet puta više nego za gledaoce RTS-a u BiH“, navodi se u saopštenju.

Iz Telemacha su ukazali da je to 20 puta više od cijena svih ostalih javnih servisa.

Kako su saopštili, nejasan je razlog zašto je gledaocima u Crnoj Gori ponuđena najviša cijena u regionu za programe RTS-a.

„Čudi nas i što Telekom Srbije poredi RTS, srpski javni servis za koji su platili građani Srbije i čiji je sadržaj prirodno namijenjen prvenstveno građanima Srbije, sa kanalom Nova M koji je domaći komercijalni kanal sa nacionalnom frekvencijom i prvenstveno namijenjen građanima Crne Gore“, naveli su iz Telemacha.

Oni su naglasili da su emisije RTS-a često skremblovane u Crnoj Gori i gledaoci umjesto programa gledaju u zatamnjen ekran.

Podsjećaju da su, želeći da gledaocima Telemacha omoguće najbolji program u Crnoj Gori, obezbijedili distribuciju kanala Nova M, za koji smatraju da ima "neuporedivo važniji sadržaj za gledaoce u našoj zemlji".

„Osim što je otkupila prava za Euroligu u kojoj smo mogli da gledamo i Budućnost, Nova M ima i prava na prenos svih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u kojima nastupa i fudbalska reprezentacije Crne Gore, kao i prava na prenose svih utakmica fudbalske reprezentacije u okviru Lige nacija i prava prenosa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru“, naveli su iz Telemacha.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније