Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 03. 2019. 14:16 >> 13:54
4

ISPUŠTENA TEČNOST

Lim se ponovo crveni

Rijekom Lim ponovo teče crvena tečnost. Kako su za Portal Sjever CG kazali iz NVO Euromost ona je u Lim dospjela njenom pritokom Lješnicom.

Iz NVO "Euromost" ističu da su odmah, pošto su dobili informaciju da se crvena tečnost pojavila u Limu, o tome obavijestili sve nadležne inspekcije.

"Naši aktivisti su odmah izašli na teren i očekujemo od nadležnih inspekcija da odmah otkriju počinioce i protiv njih pokrenu prekršajni i krivični postupak. Ovako se više ne može, hoćemo svi da zaštitimo Lim, dok na drugoj strani, rijeka sa svih strana ugrožava, kao i njene pritoke", kazali su iz Euromost-a.

Ovakvi incidenti, ističu, dešavaju se svake godine na Svjetski dan voda.

"I dešavaće se dok god Osnovno držano tužilaštvo u Bijelom Polju ćuti i ništa ne preduzima, dok se ne kazne počinioci za krivično djelo ugrožavanja životne sredine i zdravlja ljudi, jer se iz Lima mnoge poljoprivredne plantaže zalivaju", kazali su iz te NVO.

Iz Euromosta dodaju da je u ovakvim slučajevima potrebna i koordinirana akcija inspekcija, centra bezbjednosti Bijelo Polje i Osnovnog državnog tužioca. Oni su, kako navode, obavijestili i inspektora za vode Dragana Šekularca. Očekuju da zajedno sa komunalnom policijom Bijelo Polje podnese prekršajne prijave.

"Iz Komunalne policije smo dobili informaciju da su isti, odmah izašli na terenu i otkrili izvorište ovog ekološkog incidenta", kazali su iz Euromost-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније