Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2019. 19:03   >>  18:27

ITALIJANSKA POLICIJA

Donirali glisere za sprečavanje prekograničnog kriminala

Italijanska Finansijska policija (Guardia di Finanza) donirala je Upravi policije Crne Gore dva patrolna glisera koje će koristiti crnogorska granična policija za nadzor državne granice na moru u otkrivanju i suzbijanju prekograničnog kriminala.

"Svečana primopredaja dva specijalizovana glisera, koji se mogu koristiti i po ekstremnim vremenskim uslovima, održana je danas u Luci Budva, nakon završetka Međunarodne konferencije „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“. Dva patrolna plovila pomoćniku direktora Uprave policije za Sektor granične policije Vesku Damjanoviću predao je direktor Centralne direkcije za migracije i graničnu policiju Republike Italije Masimo Bontempi", saopšteno je iz Uprave policije.

Damjanović je rekao da vjeruje da je ovo početak još bliskije i neposrednije saradnje crnogorske i italijanske policije u borbi protiv svih vidova organizovanog prekograničnog kriminala.

Kako se navodi, Bontempi je naglasio da je crnogorska policija pouzdan i povjerljiv partner italijanskoj policiji i finansijkoj policiji i kazao da je uvjeren da će policije dvije države preduzimati zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti još većoj sigurnosti na moru, što je u interesu građana Italije i Crne Gore.

"General Jedinice u Finansijskoj policiji Italije Rikardo Rapanoti istakao je da je Finansijska policija partner Frontex-a u zaštiti granica na moru, te da je Finansijskoj policiji veoma značajna saradnja sa crnogorskom policijom u otkrivanju i sprječavanju kriminala, posebno svih vidova krijumčarenja. Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli smatra da je donacija izraz kvalitetne strateške saradnje između dvije policije, te da je potvrda da se odlični odnosi dvije zemlje ne odvijaju samo u oblastima politike, kulture i ekonomije već da su sadržajni i u oblasti od značaja za sigurnost granica Italije i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Dva patrolna plovila su crnogorskoj policiji donirana na osnovu „Memoranduma o razumijevanju i jačanju saradnje u oblastima upravljanja granicom i migracijama, borbi protiv nezakonitih migracija i krijumčarenja migranata, posebno na moru“, koji su direktor Uprave policije Veselin Veljović i šef Nacionalne policije Republike Italije Franko Gabrijeli potpisali u oktobru prošle godine u Brindiziju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније