Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2019. 21:09   >>  20:33

UN-OVA RANG LISTA

CG na 73. mjestu svjetskog izvještaja o sreći

Crna Gora je na 73. mjestu svjetske rang liste o sreći koja obuhvata 156 zemalja, navodi se u danas objavljenom izvještaju UN-a (World Happiness Report 2019).

Crna Gora je napredovala jer je prošle godine bila na 81. mjestu.

Od zemalja bivše Jugoslavije najsrećniji su u Sloveniji koja je na 44. mjestu. Slijede Srbija (70), Hrvatska (75), BiH (78) i Makedonija (84). Od zemalja u regionu, najsrećniji su u Rumuniji koja je na 48. mjestu. Slijede Grčka (82), Bugarska (97) i Albanija (107).

Finska je druge godine zaredom zvanično rangirana na prvo mjesto, a na posljednjem je ove godine Južni Sudan.

UN su 2012. pokrenule taj izvještaj koji rangira 156 zemalja po nivou sreće građana.

Izveštaj čine rezultati ispitivanja građana u zemljama na rang listi. Ispitanici su pozvani da odgovore na upitnik i ocjene od 1 do 10 kakav je stepen određenih faktora u zemlji u kojoj žive, a to su između ostalog saosjećanje, sloboda, velikodušnost, iskrenost i zdravlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније