Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 03. 2019. 10:53   >>  10:19

NUHODŽIĆ–DE BOL

Podrška EUROPOL-a u borbi protiv kriminala i terorizma

Saradnja crnogorske policije i EUROPOL-a je sve intenzivnija, a u prilog tome govore i zajedničke akcije na suzbijanju visokotehnološkog kriminala, trgovine drogom i oružjem, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Ministar se sastao sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Katrin De Bol, koja boravi u Crnoj Gori povodom učešća na međunarodnoj konferenciji "Zajednički odgovor u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam", koja se održava u Budvi.

"Konstatovano je da je dosadašnja saradnja na izuzetno visokom nivou, kao i da je crnogorska policija pružila vidljiv doprinos u aktivnostima EUROPOL-a", navodi se u saopštenju.

Zajednička je ocijena da Crna Gora ulaže značajne napore u borbi protiv terorizma, nezakonitih migracija, međunarodnog organizovanog kriminala poput krijumčarenja ljudi, droge i oružja.

"Crnogorska policija je naš pouzdan partner i EUROPOL će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori. Dijelimo iste bezbjednosne izazove i zato je važno da radimo zajedno i razmjenjujemo obavještajne podatke", istakla je Katrin De Bol.

De Bol je, kako je saopšteno, iskazala zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i pohvalila posvećenost crnogorske Policije ispunjavanju obaveza koje su definisane Operativnim sporazumom o saradnji.

"Iako smo dosta toga uradili, puno obaveza je pred nama. Na tom putu, Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana imaju značajnu ulogu", kazala je De Bol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније