Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 03. 2019. 20:51 >> 20:16

VELJOVIĆ - ŠUBERT

Kvalitetna saradnja crnogorske i njemačke policije

Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Kako navode, Veljović se sastao sa potpredsjednikom Sjedišta Savezne policije Njemačke Jirgenom Šubertom uoči sjutrašnje međunarodne konferencije "Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam" u Budvi.

Veljović je zahvalio Šubertu na prepoznavanju značaja učešća na sjutrašnjoj konferenciji koja tretira pitanja od važnosti i koja su bezbjednosni izazovine samo za region već i zemlje Evropske unije.

Veljović i Šubert su, kako je saopšteno, potvrdili još jednom kvalitetnu profesionalnu i partnersku saradnju koju policije dvije države ostvaruju kako na strateškom tako i na operativnom nivou.

"Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje", kazao je direktor Veljović.

On je dodao da naša policija ima sadržajnu i kvalitetnu saradnju sa svim policijama regiona, te da je njemačka policija u kontinuitetu jedan od strateških partnera Uprave policije Crne Gore u procesima usvajanja savremenih standarda u radu i djelovanju, na čemu im je naša policija zahvalna.

Šubert je kazao da smatra da je značajno što je crnogorska policija organizovala ovakvu međunarodnu konferenciju, koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija i upravljanja migratornim tokovima, u momentu kada je ova problematika itetako aktuelna, te da će predstavnici policija država Zapadnog Balkana i jednog broja država Evropske unije imati priliku da sjutra razmijene mišljenja, iskustva i znanja u rješavanju ovih izazova.

Veljović i Šubert složili su se da je u upravljanju ilegalnim migracijama jedini mogući odgovor zajednički, te da jedinstveni pristup i usaglašeni modaliteti djelovanja država regiona i šire mogu dati najefikasnije rezultate u rješavanju ovih bezbjednosnih izazova.

Potpisali su i Protokol o primopredaji specijalističke opreme.

"Savezna policija SR Njemačke je danas naime doniralacrnogorskoj Upravi policije specijalističku opremu – četiri termovizijske kamere koje će koristiti službenici Sektora granične policije u cilju detekcije kretanja lica i vozila, radi sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminala. Vrijednost donacije je 97.932 eura. Savezna policija SR Njemačke je tokom 2018. godine crnogorskoj graničnoj policiji donirala više vrsta specijalističke opreme u vrijednosti od 931.000 eura, kao i organizovala značajan broj obuka naših policijskih službenika za primjenu doniranih sredstava", zaključili su u saopštenju Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније