Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

19. 03. 2019. 20:30 >> 22:05
9

SVEČANA AKADEMIJA

Janović: Ujedinićemo sport sa identitetom, kulturom i obrazovanjem

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je, na održavanju svečane akademije "Dan crnogorske reprezentacije" da je čast svakog sportiste da igra za svoju državu. Janović je istakao da će Vlada Crne Gore ujediniti sport sa identitetom, kulturom, obrazovanjem. Od ove godine, novim Zakonom o sportu, 10. mart definisan je kao "Dan reprezentacije".

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je na otvaranju manifestacije "Dan crnogorske reprezentacije" da je privilegija braniti i graditi sportom svoju zemlju.

"Na nama je da učimo djecu sportu. Naše reprezentativke i reprezentativci s ponosom predstavljaju državu. Najmanje što danas možemo uraditi jeste da ujedinimo sport sa identitetom, kulturom i obrazovanjem. Uvjeravam vas da će država i Vlada to i uraditi. Sportisti su svjesni da pobjedama svojoj zemlji obezbjeđuju vječnost. Volite Crnu Goru, čuvajte crnogorsku zastavu i uzdižite crnogorsku naciju. Neka nam je srećan prvi praznik reprezentacije i neka je vječna Crna Gora!" poručio je Janović na otvaranju manifestacije " Dan reprezentacije" u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Minulih desetak dana obilježile su brojne aktuivnosti koje su prethodile završnoj akademiji "Dana reprezentacije". Ovaj dan treba da služi podizanju svijesti o značaju Crnogorske reprezentacije.

Glavna nagrada pripala je Stefanu Saviću, naveo je iz Ministarstva sporta Miloš Lalević za TVCG.

Savić je saopštio da je ponosan.

"Ništa se ne može mjeriti sa osjećajem koji vas obuzme kada nastupate za svoju reprezentaciju. Kada znate da vas kraj malih ekrana bodre vaši najmiliji. Moja je želja je da se do kraja svoje karijere plasiram na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo sasvojom reprezentacijom. Posebna mi je čast što je ova nagrada, pored svoh kolega pripala meni", rekao je Savić.

Premijer Duško Marković je poručio da je Vlada posvećena kontinuiranom unapređenju uslova za razvoj sporta.

"Crna Gora ima kime da se ponosi i kod kuće i u svijetu", kazao je Marković.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније