Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

19. 03. 2019. 17:16   >>  16:46

PREVENTIVNO DJELOVATI

Ministarstvo osudilo događaj u Beranama

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije je osudilo događaj u Beranama u kojem je došlo do kršenja ljudskih prava i sloboda.

„Ministarstvo još jednom apeluje na opštu i stručnu javnost, i podsjeća na vrijednost uživanja ljudskih prava i sloboda, kao i na neophodnost postupanja nadležnih institucija u slučaju ugrožavanja i kršenja“, navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da multinacionalna, multikonfesionalna i multikulturalna Crna Gora njeguje svoje različitosti kao jedno od svojih najvećih bogatstava.

„O poštovanju i uživanju ljudskih prava svi treba da učimo. Preventivno djelovanje je najvažniji korak u sprječavanju i suzbijanju svakog oblika nasilja i njegovih teških oblika i manifestacije“, smatraju u Ministarstvu.

Oni su apelovali da na sve da u procesu vaspitanja i obrazovanja ukazuju na poštovanje ljudskih prava i moralnih vrijednosti, na štetnost negativnih pojava koja mogu doprinijeti urušavanju dostojanstva ličnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније