Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 03. 2019. 14:13   >>  13:39

TIVAT

Producenti "Minamate" donirali opremu vatrogascima

Ekipa filmske produkcije drame "Minamata" u kojoj glavnu ulogu tumači holivudska zvijezda Džoni Dep a čije snimanje je završeno u Tivtu, donirala je novu opremu Službi zaštite i spašavanja Tivat. Donacija je uručena u znak zahvalnosti za izvanrednu i profesionalnu saradnju tokom snimanja.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac je saopštio da su producenti ocijenili da se Tivat pokazao najprije kao izvanredan domaćin, ali i ozbiljna podrška, obezbijedivši sve neophodne administrativne i tehničke uslove za snimanje ali i prijeko potrebnu privatnost.

"Naš cilj jeste da svi posjetioci, a naročito ovako važni gosti, imaju uslove za nesmetan boravak u Tivtu. Svim članovima ekipe, uključujući i glavnog glumca, Tivat i Crna Gora su se jako dopali i najavili su da će ovdje ponovo doći“, kazao je Kusovac.

Pored holivudske zvijezde, u Tivtu su boravili i najpoznatiji japanski glumci Hiro Sanada i Rjo Kase.
"Sanada je domaćoj publici poznat po TV serijalima Helix, Lost i Extant u kojoj glumi sa Hali Beri, Rjo je publici poznat po ulozi vojnika u ostvarenju u ostvarenju Klinta Istvuda 'Pisma Ivo Džimi'", podsjećaju iz Opštine Tivat.

Režiseru ostvarenja Endrjuu Levitas, kako dodaju, u Tivtu se pridružila čuvena britanska operska diva, meco sopran Ketrin Dženkins.

Minamata je jedno od posljednjih filmskih ostvarenja snimanih u Bokotorskom zalivu.

"Izvršna producentska kuća iz Beograda 'WIP Films' posljednjih godina ovdje je organizovala snimanja velikih filmskih ostvarenja poput 'November man', 'Papillion' i drugih", navodi se u saopštenju.

"Minamata" je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu koji nakon II svjetskog rata radeći za časopis Lajf otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније