Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 03. 2019. 14:48 >> 14:17
3

ABAZOVIĆ OSUDIO ČIN

"Napad na N. Zelandu velika opomena političarima"

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović oštro je osudio teroristički napad na Novom Zelandu i gnusna ubistava koja su se tom prilikom desila.

 

“Sa nevjericom smo primili vijest o brutalnom terorističkom napadu u mirnoj zemlji kakva je Novi Zeland. Najoštrije osuđujemo gnusna ubistva i lov na nevine žrtve”, istakao je Abazović.

On je kazao da ovaj čin predstavlja veliku opomenu globalnoj političkoj zajednici i medijima.

“Obaveza svih dobronamjernih ljudi je da, bez obzira na svoja nacionalna ili vjerska uvjerenja, promovišu univerzalne vrijednosti, ljudska prava i baštine interkulturalizam. Ovo je velika opomena i globalnoj političkoj zajednici kao i mas-medijima da svoju politiku usaglase sa onim što je poštovanje ljudskog dostojanstva. Sav teror koji se dešava direktna je posljedica netrpeljivosti koja je često prenagalšena u odnosu na “drugog” i “drugačijeg” od nas”, saopštio je Abazović.

“Djelimo duboku tugu sa porodicama nastradalih i molimo se da se ovakave scene više nikada ne ponove nigdje u svijetu”, zaključio je lider URA.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније