Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

15. 03. 2019. 11:33   >>  11:07 1

ASK U 2018.

Ostavke podnijelo 77 funkcionera, razriješeno pet

Agencija za sprječavanje korupcije prošle godine je ostvarila izuzetne rezultate i neselektivno je postupala u svim predmetima, saopštila je predsjednica Savjeta ASK-a Goranka Vučinić.

Vučinić je na konferenciji za medije kazala da je u 2018. godini 77 javnih funkcionera podnijelo ostavke, što je kako objašnjava znatno više nego 2017. kada je to učinilo njih 37.

U istom period, kako pokazuju podaci ASK-a, pet javnih funkcionera je razriješeno.

Vučinić je navela i da je Agencija tokom prošle godine dobila 185 zahtjeva za davanje mišljenja, 45 odsto više nego 2017.

Ona je navela i da istraživanje pokazuju da ASK instiucija kojoj bi najveći broj građana prijavio korupciju. 

"Broj prijava zviždača, 110 u 2018. između ostalog potvrđuje rast povjerenja građana u rad Agencije", kazala je Vučinić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније