Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 03. 2019. 09:44 >> 09:23
2

REALIZOVANO 48 PROJEKATA

Snažna podrška Turske CG zdravstvu

Kvalitet odnosa Crne Gore i Turske ogleda se, između ostalog, u snažnoj podršci koju Turska pruža našem zdravstvenom sistemu, zaključeno je na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića, ambasadorke Turske u Crnoj Gori NJ.E. Ozan Songul i koordinatora turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA u Crnoj Gori, Envera Resulogularija.

Iz Ministartsva zdravlja podsjećaju da je sporazum između Vlada Crne Gore i Republike Turske o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka, potpisan 5. decembra 2014. godine.

Od tada je, prema riječima ambasadorke Songul realizovano 48 projekata između dvije države.

"U okviru projekta Kontiunirane medicinske edukacije, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja, značajno mjesto zauzima usavršavanje crnogorskih ljekara na prestižnim klinikama u Turskoj", istakao je Hrapović.

Nakon što je prošle godine grupa ljekara boravila u najstarijoj turskoj bolnici "Numune" u Ankari, iz Ministarstva planiraju da u narednom periodu još 120 crnogorskih ljekara stekne nove vještine i znanja i razmijeni iskustva sa turskim kolegama.

"TIKA je u crnogorski zdravstveni sistem u protekloj deceniji uložila više od 2 miliona eura, od čega se najveći dio odnosi upravo na donacije u opremi i infrastrukturi zdravstvenom sistemu", navodi se u saopštenju.

Najvrjednija od njih, dodaju, svakako je rekonstrukcija Urgentnog centra KCCG, za koju je izdvojeno 700 hiljada eura, a tu je i nedavna donacija 12 EKG aparata.

"TIKA će, kako je istakao njen koordinator Enver Resulogulari, nastaviti da razvija svoje projekte na polju zdravstva", dodaju iz Ministarstva.

Sastanku u Ministarstvu zdravlja prisustovala je i Generalna direktorica za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa, Slađana Pavlović i savjetnica za trgovinske odnose u ambasadi, Fatima Derja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније