Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

14. 03. 2019. 19:40   >>  19:09

VLADA PORUČILA

Tragati za posmrtnim ostacima otetih u Štrpcima

Vlada je zadužila Ministarstvo vanjskih poslova da diplomatskim putem inicira preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju traganja i pronalaženja posmrtnih ostataka otetih putnika iz voza u Štrpcima 27. februara 1993.

Kako je saopšteno iz Vlade, cilj je te da se država posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava uključi u proces praćenja sudskih postupaka, koji se vode pred nadležnim organima Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da iskaže zainteresovanost da članovima porodica žrtava bude omogućeno da prate sudske procese te da o redovno informiše Kabinet predsjednika Vlade.

Komisija za nestala lica zadužena je da, u roku od 15 dana, informiše Vladu o aktivnostima koje je do sada preduzimala.

“Ministarstvo pravde je zaduženo da u saradnji s Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Ministarstvom finansija, razmotri u roku od 90 dana mogućnost donošenja propisa kojim će se urediti prava civilnih žrtava čija su ljudska prava povrijeđena u oružanim sukobima i u vezi s oružanim sukobima u periodu 1991-2001, s procjenom finansijskog uticaja tog propisa”, saopšteno je iz vlade.

Kako je objavljeno na Vladinom Twiteru Marković je informisao Vladu o sastanku sa porodicama otetih u Štrpcima.

“Više subjekata zaduženo je da preduzme konkretne aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja i praćenju sudskih procesa u državama regiona. Članovi Vlade pozdravili inicijativu premijera”, objavljeno je na Twiteru Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније