Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 03. 2019. 22:44   >>  22:14

ZENKA - STENTON

Irska spremna da pomogne na putu ka EU

Irska je više nego spremna da pomogne državama u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ali i da razmjenjuje primjere dobre prakse i iskustva konstatovali su ministri Mehmed Zenka i Dejvid Stenton tokom razgovora na marginama 63. zasijedanja Komisije za status žena u Njujorku.

Ministar Zenka istakao je da ga raduje činjenica da je Irska ostvarila veliki ekonomski napredak od ulaska u Evropsku uniju i dodao da Crna Gora ostvaruje dobar napredak na putu ka svom punopravnom članstvu.

On je ministra pravde Irske Dejvida Stentona, koji prati oblast jednakosti, imigracija i integracija, upoznao sa činjenicom da je Crna Gora mala zemlja, ali da ista ima veliki ekonomski potencijal. Ostvarili smo članstvo u NATO savez i naša je država tim više sigurna destinacija za ulaganje inostranih investitora, rekao je ministar Zenka.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Irska vidi Crnu Goru kao partnera u razmjeni iskustava i pozitivnih praksi.

Ministar Stenton izjavio je da je Irska takođe mala zemlja, ali da je spremna da svoje ogromno iskustvo, posebno u procesu pristupanja Evropskoj podijeli sa svim državama, te da je važno da male zemlje podupiru jedna drugu. On je izrazio uvjerenje da će Crna Gora u najskorije vrijeme postati članica Evropske unije. Prema njegovim rijecima, Irska je nakon dugo vremena pronašla svoj mir i u tom procesu su žene imale veliku ulogu.

Sagovornici su se saglasili da su teme kojima se bavi 63. zasijedanje Komisije za status žena aktuelne i da predstavljaju izazov za naredni period.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније