Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 03. 2019. 09:28   >>  08:54

ŠEHOVIĆ NAJAVIO

Uskoro gradnja nove škole u Bijelom Polju

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je da u narednih mjesec dana početi gradnja novog objekta OŠ "Dušan Korać" u Bijelom Polju.

"Završen je tender za izbor izvođača radova na novom objektu Osnovne škole 'Dušan Korać' u Bijelom Polju u kome će biti smještena i muzička škola, danas se potpisuje ugovor sa izabranim izvođačem, a početak radova očekuje se u narednih mjesec dana", rekao je Šehović.

Škola se finansira iz Kapitalnog budžeta, a vrijednost ugovora je više od pet miliona eura. Rok za završetak radova je 26 mjeseci.

Pored suterenskog dijela, objekat će biti spratnosti prizemlje plus jedan sprat, ukupne površine preko 8.000 kvadrata.

Riječ je o jednoj od najvećih investicija u obrazovanje i biće najveći školski objekat u Bijelom Polju, ali i jedan od većih na teritoriji čitave Crne Gore.

U ovoj opštini u toku su i druge rekonstrukcije, pa su tako u završnoj fazi radovi na sali škole "Marko Miljanov" u saradnji sa Ministarstvom sporta i Opštinom, a vrijednost investicije je oko 200.000 eura.

Kako je naveo Šehović, u narednom periodu očekuje se rekonstrukcija područnog odjeljenja JU OŠ "Rifat Burdžović Tršo" Trubina, vrijedna oko 70.000 eura.

"Ove godine, kako smo i najavili, nastavljamo investicioni ciklus započet u prethodine dvije godine, a cijenim da se to najbolje vidi upravo kroz terenske aktivnosti na ovakvim projektima. Preko 50 miliona za kapitalne projekte u narednom periodu pokazalj su usmjerenja ove vlade na jačanje obrazovanja i pravih vrijednosti u društvu", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније