Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

09. 03. 2019. 13:50 >> 13:17

TELEGRAM BOGDANOVIĆA

"Odlazak Milatovića ogroman gubitak za CG"

“Smrt Slobodana Milatovića predstavlja veliki gubitak za crnogorsku kulturu, u kojoj je ostavio vrijedan i prepoznatljiv pozorišni trag. Pamtićemo ga po osobenoj teatarskoj energiji i estetici: angažovanoj, avangradnoj, intrigantnoj i provokativnoj," naveo je u telegramu saučešća ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

"Vjerujući da teatru priliči da mijenja svijet, sa puno entuzijazma, posvećeno i predano kreirao je novo promišljanje teatra i teatarske politike, koje je bilo posebno prijemčivo mladim naraštajima. Uz Milatovića, DODEST i FIAT, čiji je utemeljivač bio, stasavale su mnoge generacije glumaca i zaljubljenika u pozorište. Svojim produkcijama doprinio je razvoju ambijentalnog teatra u Crnoj Gori, pa je u velikoj mjeri zaslužan za uspostavljanje ljetnjih pozorišnih scena u Baru, Kotoru, Nikšiću, Podgorici.

Cjelokupan Milatovićev kulturni angažman svrstao ga je u porodicu istaknutih crnogorskih kulturnih stvaralaca.

Njegovoj porodici ostaje za utjehu i vječno pamćenje vrijedno, dostojanstveno i časno umjetničko i ljudsko djelo, koje je gradio tokom svog života. Iskreno žalim zbog njegovog odlaska i u ime Ministarstva kulture i u svoje ime, upućujem izraze saučešća porodici“, naveo je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније