Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

08. 03. 2019. 16:35 >> 20:14
11

AUTOPUT

CRBC spreman da ponudi finansiranje naredne dionice

Kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) spremna je da, na osnovu potpisanog memoranduma, ponudi finansiranje naredne dionioce auto-puta Bar – Boljare po modelu privatno-javnog partnerstva, saopštio je predsjednik te kompanije, Du Fei.

Delegaciju je CRBC na čelu sa Feijem danas je primio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u razgovoru je iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na izgradnji prve dionice autoputa, koji predstavlja najvažniji infrastrukturni projekat u novijoj istoriji Crne Gore.

Đukanović je istakao da upravo ovaj projekat najbolje oslikava dugogodišnje prijateljske odnose Crne Gore i Kine.

„Podsjetio je da je još kao predsjednik Vlade imao priliku da ugovori saradnju koja danas daje konkretan rezultat“, kaže se u saopštenju

Đukanović je kazao da je zadovoljan dinamikom dosadašnjih radova, i dodao da je uvjeren da se nakon početnih izazova u realizaciji, ušlo u stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova.

Navodi se da je Fei rekao da je uvjeren da će radovi na dionici Smokovac-Mateševo biti završeni do sredine naredne godine, i da će paralelno biti završeni i dopunski.

„Zahvalio se Đukanoviću na podršci i pomnom praćenju radova na projektu, i izrazio spremnost da na osnovu potpisanog Memoranduma, CRBC ponudi finansiranje naredne dionioce auto-puta po modelu privatno-javnog partnerstva“, kaže se u saopštenju.

Predsjednik CRBC je kazao da su očekivanja te kompanije identična očekivanjima Crne Gore, i da, ukoliko se dvije strane slože, radovi na dionici Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније