Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

08. 03. 2019. 15:48 >> 15:16

ŠEHOVIĆ I OZAN

CG i Turska uspješno sarađuju u oblasti obrazovanja

Ministar prosvjete Damir Šehović sastao se danas sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i koordinatorom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Enverom Resulogularijem, sa kojima je razgovarao o unaprjeđenju saradnje u oblasti obrazovanja, a akcenat je stavljen na mobilnost studenata i ulaganje u infrastrukturu.

Ministar Šehović upoznao je ambasadorku Ozan sa dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblasti obrazovanja, istakavši da veoma dobar odnos dviju država prati odlična saradnjai na ovom polju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete on je podsjetio na potpisane memorandume koji predstavljaju formalni osnov za saradnju, kao i da se trenutno usaglašava protokol između Ministarstva prosvjete i Direkcije za srodne zajednice i tursku dijasporu kojim će biti definisane prioritetne oblasti stipendiranja studenata, pri čemu će se voditi računa da se stipendiraju oni studijski programi za kojima postoji potreba na našem tržištu rada.

Ministar je istakao saradnju koju Ministarstvo prosvjete ostvaruje sa Agencijom TIKA, podsjetivši da su zajedničkim snagama u 2018. godini realizovana četiri projekta u oblasti obrazovanja, u koje je uloženo preko 300.000 eura, kao i da će do kraja maja biti poznati projekti na kojima će se raditi ove godine. On je zahvalio za podršku koju Republika Turska pruža našem obrazovnom sistemu, dodaju iz ovog vladinog resora. 

Ambasadorka Ozan rekla je da je zadovoljstvo obavljati funkciju ambasadora u prijateljskoj zemlji poput Crne Gore i izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje u oblasti prosvjete.

Ona je naglasila da je mobilnosti studenata najvažnija oblast saradnje, te izrazila uvjerenje da će a vrijeme njenog mandata broj stipendija biti povećan, a naročito onih koje se tiču deficitarnih zanimanja, dodaje se u saopštenju. 

"Sagovornici su se saglasili da će protokol između Ministarstva prosvjete i Direkcije za srodne zajednice i tursku dijasporu dodatno učvrstiti i proširiti saradnju Crne Gore i Republike Turske kada je riječ o obrazovanju", navode iz Ministarstva prosvjete. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније