Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

07. 03. 2019. 11:30 >> 11:00
17

MIHAILO POZVAO

"Stati silnicima na kraj, prije nego što isprovociraju sukobe"

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, pozvao je nadležne da, kako kaže, silnicima stanu na kraj i da ih privedu poznaniju prava, prije nego što, kako je kazao, isprovociraju sukobe, što im je i cilj.

Kako navodi, predsjednik crkvenog odbora svetosavske organizacije iz sela Dubrovsko kod Šavnika, svojim izjavama u štampi potpaljuje strasti kod prostoga naroda i provocira nasilje prema neistomišljenicima.

"Ta religiozna grupa, koja sebe naziva crkvenim odborom Srpske crkve, pretvorila se u oruđe terora protiv seljana Dubrovskoga, koji su digli krivičnu prijavu protiv odgovornih lica, koja su nezakonito prepisala seosku crkvu, s države na Budimljansko-nikšićku eparhiju. Prijete "ekavicom" gospodinu Mitru Božoviću, i provociraju ga na njegovoj imovini. To je skupina ljudi s vrlo opasnim namjerama i idejama, koje vješto skrivaju, dajući bogoslovske izjave za javnost. Zloupotrebom i korupcijom otimaju naše crkve i manastire u Drobnjaku, i s katedre agituju protiv crnogorske države i državnosti. Tvrde i da je otimačina seoske, odnosno, državne imovine pravda", istakao je on.

Mitropolit Mihailo kaže da takvim bezočnim izjavama vrijeđaju zdrav razum, a da su kriterijume koji definišu pravdu, doveli do apsurda.

"Na svaki pokušaj da se uspostavi red i zakon, i spriječi svetosavska kolonizacija, ne samo Drobnjaka, odgovaraju prijetnjom i stavljaju u izgled upotrebu brutalne sile. Zato pozivamo nadležne organe, da silnicima stanu na kraj, i privedu ih poznaniju prava, prije nego isprovociraju sukobe, što im je i cilj", poručuje Mihailo.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније