Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

02. 03. 2019. 08:25 >> 07:53
1

INSPEKCIJA SAOPŠTILA

Na granici zaustavljene dvije i po tone pečurki

Inspekcija je krajem januara zabranila da u Crnu Goru uđe pošiljka 2.548 kilograma konzerviranih pečurki jer je utvrđeno da nije bezbjedna za upoterebu zbog povećanog sadržaja aditiva.

Kako je precizirano u izvještaju koji je uradila Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, iz istog razloga zabranjen je uvoz 3.170 kilograma konzerviranih feferona, kao i 2.255 kilograma začina.

“Na zahtjev uvoznika pošiljke su vraćene isporučiocima”, precizrano je u dokumentu objavljenom na sajtu Uprave.

Postupajući po zahtjevu subjekata koji posluju sa hranom, pregledano je 648 uvezenih pošiljki hrane neživotinjskog porijekla i 185 pošiljki predmeta i materijala koji dolaze u kontakt sa hranom.

Od ukupnog broja pregledanih pošiljki hrane iz uvoza, za laboratorijska ispitivanja propisanih zahtjeva bezbjednosti (mikrobiologija, kontaminenti, rezidue pesticida, radioaktivnost), uzeto je 190 uzoraka hrane, a od pošiljki predmeta i materijala koji dolaze u kontakt sa hranom uzeto je pet uzoraka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније