Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

01. 03. 2019. 13:55   >>  13:33

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

Turske kompanije zainteresovane za koncesije nad aerodromima

Za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore zainteresovan je značajan broj kompanija, među kojima su i turske, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

"Nekoliko turskih kompanija je već iskazalo interesovanje za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore. Osim turskih, za ovaj projekat zainteresovan je značajan broj evropskih i kompanija koje posluju na globalnom nivou u oblasti upravljanja aerodromima i očekujemo kvalitetne i konkurentne ponude", rekao je Nurković.

On je na sastanku sa novoimenovanom ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, kazao da Vlada i resorno ministarstvo sprovode kapitalne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture.

"Razvojni projekti koji će izmijeniti ekonomiju Crne Gore su prije svega izgradnja autoputa Bar-Boljare i koncesioni ugovor za crnogorske vazdušne luke", naveo je Nurković.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Nurković ocijenio da je saradnja između dvije države intezivna i u oblasti ekonomije i na političkom nivou, ali da ima prostora za jačanje odnosa i povećanje trgovinske razmjene.

On je dodao da postoji pojačano interesovanje turskih privrednika za ulaganja u crnogorsku privredu i to u različitim oblastima, pa se očekuje snaženje ekonomskih veza u narednom periodu.

Ozan je ocijenila da su Crna Gora i Turska prijateljske zemlje i saveznici u okviru NATO alijanse.

"Pred Crnom Gorom je sjajna budućnost. Turska privreda svoju šansu za ulaganja prepoznaje u mnogim oblastima - izgradnja infrastrukture, turizam i hotelijerstvo, zdravstvo i prehrambena industrija", dodala je Ozan.

Ona je potvrdila ozbiljnu zainteresovanost kompanija koje su na svjetskom tržištu prepoznate kao uspješne u oblasti izgradnje i upravljanja aerodromima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније