Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

28. 02. 2019. 22:08 >> 21:41
4

GRAĐANI BARA

Što prije naći lokaciju za novi vrtić

Grupa građana iz Bara zatražila je od nadležnih da, kako navode, u najkraćem mogućem roku pokrenu proceduru odabira nove lokacije za izgradnju vrtića u tom gradu.

Građanska inicijativa iz Bara to navodi u otvorenom pismu upućenom predsjednicima Opštine i Skupštine Bara, kao i odborničkim klubovima.

"Kao predstavnici Građanske inicijative, a u skladu sa odlukom Vlade tj. premijera Duška Markovića da se obustavi izgradnja vrtića u dvorištu gimnazije "Niko Rolović", obraćamo vam se sa zahtjevom da u najkraćem mogućem roku pokrenete proceduru odabira nove lokacije za izgradnju vrtića", navode građani u pismu.

Kažu i da su spremni da aktivno učestvuju u rješavanju tog problema.

“Podršku Građanskoj inicijativi pružio je veliki broj stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, prava, biologije, sociologije, i drugih oblasti značajnih za pronalaženje rješenja koje će na najbolji mogući način zadovoljiti potrebe budućih korisnika vrtića”, navode Barani u pismu.

Očekuju da ih nadležni u najkraćem mogućem roku obavijeste o tome koje konkretne korake preuzimaju.

“Predlažemo da se napravi registar zelenog fonda na teritoriji opštine Bar sa posebnim naglaskom na centar grada, kako bismo bili sigurni da će u budućem urbanističkom planiranju grada biti adekvatno zaštićene zelene površine od naročitog značaja za grad. Nadamo se i vjerujemo da ćete svojim zalaganjem i radom omogućiti da naš grad u što skorijem roku dobije vrtić i park na koje ćemo svi biti ponosni”, navode predstavnici građanske inicijative iz Bara.

Potpisnici otvorenog pisma su, Tamara Čurović, Aleksandra Leković, Vladimir Marvučić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније