Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 02. 2019. 20:18 >> 19:47

DPS SAOPŠTIO

"Podržaćemo poljoprivrednike u Tuzima"

Liderska uloga Demokratske partije socijalista se vidi itekako i u oblasti poljoprivrede, pošto smo stranka koja je iskreno posvećena interesima građana i to se vidi iz naše istorije kako smo se suočili sa svim izazovima, počevši od očuvanja mira, multietničkog sklada i tolerancije, a i našeg doprinosa ekonomskom rastu Crne Gore, saopštio je Pjetar Ljucđonaj, kandidat za odbornika u SO Tuzi, na odborničkoj listi "TUZI POBJEĐUJU DPS MILO ĐUKANOVIĆ".

"Naša programska opredjeljenja su daleko od nametanja formalnih partijskih obaveza pojedincima i društvenim grupama. Baziramo se na realne vrijednosti za izgradnju i razvoju države Crne Gore na moderan način. Razvoj poljoprivrede, po nama, povezan je s konceptom održivog razvoja, kako u ekonomiji, tako i u očuvanju životne sredine. Kada znamo da više od 80 odsto građana Malesije, posredno ili neposredno, bave se, i imaju finansijski profit iz agrara, jasno je za nas da još više se posvetimo kako poljoprivredi uopšte, tako i ribarstvu posebno. Dakle,mi mislimo da održiva gazdinstva su preduslov kvalitetno društvenog života u našu Opštinu. Mi naglasimo da kvalitet u
poljoprivredi će biti naša prednost", istakao je Ljucđonaj.

Agrobudžet za 2019. godinu, kako navodi, pruža izuzetnu podršku poljoprivrednicima u opštini Tuzi.

"Mi kao opština ćemo biti ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja partneri i saradnici i radićemo na sve mjere podrške poljoprivrednim proizvodjačima sa područja Malesije. Mi ćemo dati naš doprinos da se isti pravovremeno informišu o mogućnostima,pravilima i procedurama za dobijanje podrške u vidu bezpovratnih sredstava iz agrobudžeta, i to za primarnu biljnu proizvodnju,vinogradarstvu i vinarstvu, voćarstvu, povrtarsku proizvodnju, proizvodnju ljekovitog i aromatičnog bilja i drugo i to kako po hektaru, tako i za mlade proizvođače", rekao je Ljucđonaj.

Dodao je i da će stočarska proizvodnja dobiti podršku sa premijama po grlu u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu.

"Mi ćemo težiti i u pravcu edukacije proizvođača s ciljem uspješnog apliciranja za značajnu podršku iz predpristupnih fondova Evropske unije", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније