Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 02. 2019. 19:50   >>  19:23 1

ŠĆEPANOVIĆ PORUČILA

"Uzalud Bečiću spašavaju naučni obraz"

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović poručuje da smo, nakon jučerašnjeg izvještaja Komisije Ekonomskog fakulteta za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze Alekse Bečića, o čemu su pisali mediji, svjedoci, kako tvrdi, besprizorne, očajničke i uzaludne kampanje spašavanja njegovog naučnog obraza.

"Ne pomaže ne samo Bečićev nervozni i neubjedljivi medijski istup, nego ni potpisi rent-a-profesora, među kojima su i njegovi novi politički partneri, objavljeni u skupo plaćenim oglasima preko cijele strane u njemu naklonjenim medijima. Objektivno, oni mu ne samo uzimaju pare, nego ga guraju da sve dublje srlja u unaprijed izgubljenoj borbi da dokaže nedokazivo – da nije plagirao rad i da se nezasluženo kiti titulom magistra. Nije imao ko da ga nauči, uprkos tolikom broju unajmljenih profesora, da ne bi trebao ni da se hvali time što je svoj diplomski priložio kao magistarski rad", rekla je Šćepanović.

Bez prejudiciranja odluke Senata Univerziteta Crne Gore, dodaje Šćepanović, nemoguće je prećutati, kako kaže, očajničke pokušaje omalovažavanja činjenica iz izvještaja pomenute komisije.

"A one su nesporne: Bečić je u svoj magistarski rad uvrstio 98,4 odsto svog diplomskog, što to predstavlja 29,5 procenta ukupnog magistarskog rada, ne navodeći šta je uradio; softverska analiza pokazala je da je indeks sličnosti sa spiskom priložene literature čak 42 odsto , kao i da se 7.494 riječi, odnosno 21,4 odsto magistarskog rada ne može smatrati autentičnim radom magistra Bečića, jer se radi o tekstu preuzetom od drugih autora bez adekvatnog citiranja. Umjesto što se grčevito bori da dokaže nedokazivo, Bečiću bi bilo bolje da što prije shvati da se političkom galamom ne brane naučne titule, niti da se plagijati mogu štititi plaćenim oglasima, pa makar to bilo i u opozicionim novinama", zaključila je Šćepanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније