Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 02. 2019. 06:48   >>  06:20 2

VIŠI SUD

Šehović nije diskriminisao Mijovićevu

Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog suda u Danilovgradu koji je oslobodio ministra prosvjete Damira Šehovića i državu Crnu Goru optužbi da su politički diskriminisali kandidatkinju za direktoricu vrtića “Dina Vrbica” Milenu Mijović, pišu Dnevne novine.

 

“Odbija se tužbeni zahtjev kojim je tužilja Milena Mijović tražila da se utvrdi da je tužena Crna Gora donošenjem odluke o izboru direktora JPU Dina Vrbica od 5.7.2017. diskriminatorski postupala prema njoj, te da se radi uklanjanja posijedica takvog postupanja navedena odluka poništi i tužena obaveže da na svoj trošak objavi presudu u jednom od dnevnih štampanih medija”, navodi se u presudi Višeg suda u koji su DN imale uvid.

Vijeće sudija Višeg suda, kojim je predsjedavala Snežana Aleksić, između ostalog je navelo da je “prvostepeni sud pravilno cijenio iskaz tužilje u nedostatku kojim bi se politički pritisci o kojima je govorila doveli u vezu sa donosiocem sporne odluke, a samim tim i sa političkom diskriminacijom, samo kao njen lični doživljaj u pogledu izbora Vuka Stanišića za direktora JPU “Dina Vrbica” koji je povezala sa svojim političkim neopredjeljenjem, sa pokušajima departizacije zaposlenih, odnosno institucije, kao i sa pritiscima da se učlani u neku od vladajućih političkih partija”.

Iz Ministarstva prosvjete Dnevnim novinama su saopštili da je ovo samo još jedna u nizu potvrda da taj resor radi isključivo po zakonu, i nikako drugačije.

“Odluka Višeg suda je za nas svakako očekivana. Sada je očigledno da je pomenuti slučaj pokrenut i da je motivisan isključivo političkim razlozima i da nema nikakvo utemeljenje u činjenicama. Najbolju potvrdu toga su dali Osnovni i Viši sud presudom koja je bez ikakve dileme pokazala da nije bilo govora o nikakvoj diskriminaciji, već je riječ o zakonitom postupanju Ministarstva”, kazali su iz resora na čijem je čelu Damir Šehović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније