Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

21. 02. 2019. 20:07 >> 19:36
5

MAGISTARSKI

Bečić: Utvrdili da sam sam od sebe prepisivao

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, saopštio je da je, kako navodi, čak i izvještaj protivustavne, protivzakonite, samim tim, i protivpravne komisije, pokazao da njegov magistarski rad nije plagijat.

Komisija za provjeru autentičnosti magistarskog rada utvrdila je da se 21,4 odsto ukupnog magistarskog Alekse Bečića ne može smatrati autentičnim radom, jer prestavljaja tekst preuzet od drugih autora bez korektnog citiranja.

"Čak i ovakva Komisija kaže da softver čije rezultate su koristili nije osnova adekvatna za odlučivanje, a posebno u slučajevima retroaktivne primjene, pa smo od 50 odsto došli do toga da sam sam od sebe prepisivao, odnosno koristio svoj diplomksi rad, a čak 20 odsto koje se spominju, kaže su da su citirana, ali po njima nekorektno, ne navodeći šta je to korektno, a šta nekorektno, i u kom pozitivnom propisu to piše. Nema nijednog pozitvnog propisa da je naveden, a da je povrijeđen. Dakle, sve je potpuno jasno iz svega ovoga, a što smo tvrdili sve vrijeme - da je rad urađen u skladu sa svim pozitivnim propisima koji su važili u vrijeme kada je rad nastao", poručio je Bečić.

Bečić je kazao da su nalazi komisije došli nakon što je Ekonomski fakultet, ljetos, na Vijeću donio zaključak da u “odnosu na pravila i procedure postupka sprovedene prilikom kontrole rada i prilikom odbrane rada nisu konstatovane bilo kakve nepravilnosti".

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније