Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

21. 02. 2019. 18:10   >>  17:37

NUHODŽIĆ ISTAKAO

Bjegunci od pravde ne mogu naći utočište u CG

Svi kriminalci i bjegunci od pravde znaku da neće moći da nađe utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On se danas u Ankari sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom.

"Ocijenjeno je da je sastanak potvrda kvalitetnih bilateralnih odnosa i prijateljstva koje postoji među dvjema državama", kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je naglasio da je za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala potrebna intenzivna i kontinuirana saradnja i razmjena informacija.

„Naš zadatak je da, zajedničkim akcijama crnogorske i turske policije, pošaljemo poruku da svaki kriminalac, svaki bjegunac od pravde, zna da neće moći da nađe utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj“, naveo je Nuhodžić.

Iskazujući zadovoljstvo saradnjom i prijateljskim odnosima dvije države, Nuhodžić se zahvalio na pomoći Turske u dijelu specijalističkih obuka i edukacija crnogorskih policajaca.

"Izrazio je uvjerenje da će današnji susret biti dodatan podsticaj daljem jačanju saradnje ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore i Turske", navodi se u saopštenju.

Sojlu je naveo da je na sastanku dogovoreno unapređenje saradnje dva ministarstva u oblasti policijskih poslova i izrazio zahvalnost Crnoj Gori na podršci u borbi protiv ilegalnih migracija, krijumčarenja, organizovanog kriminala i terorizma.

„Sastanak je kruna dobre saradnje i prijateljstva Turske i Crne Gore. Članstvo Crne Gore u NATO-u je od izuzetne važnosti i, upravo zato, namjera naša dva ministarstva je da dodatno unaprijedimo saradnju i zajedničkim snagama se suprotstavimo svim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama“, rekao je turski ministar.

On je naglasio da su stabilnost i dalji razvoj zemalja Zapadnog Balkana jako važni za Tursku.

"Crnu Goru doživljavamo kao primjer multietničkog i multivjerskog sklada, imajući u vidu da u njoj žive pripadnici različitih vjera i nacija“, rekao je Sojlu i dodao da predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan namjerava da u skorijem periodu posjeti Crnu Goru.

Nakon bilateralnog susreta, Nuhodžić i Sojlu potpisali su Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u oblasti vanrednih situacija.

„Ovaj sporazum je potvrda obostrane spremnosti na solidarnost i saradnju naše dvije prijateljske države“, istakao je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније