Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 02. 2019. 14:33   >>  14:01

"MLADI PRIORITET"

Otvoren Omladinski klub u Beranama

Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa opštinom Berane otvorilo rekonstruisani Omladinski klub u Beranama. Ministar Nikola Janović kazao je da su mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva.

 

“Tokom dvije godine rada, Ministarstvo sporta i mladih je u kontinuitetu radilo na kreiranju novih mogućnosti za mlade u cilju poboljšanja njihovog položaja, a u skladu sa Strategijom za mlade 2017-2021 godine. Jedan od ključnih prioriteta je i otvaranje novih i podrška u radu postojećih omladinskih servisa (centara i klubova). Danas imamo otvorenih 12 omladinskih klubova u opštinama širom Crne Gore, kao i Omladinski centar u Podgorici”, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Novim zakonskim rješenjem Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će, kako je saopšteno, nastaviti da pružaju podršku otvaranju novih omladinskih klubova širom Crne Gore, ali i da njihov rad učine održivim.

“Dopunom naziva institucije u Ministarstvo sporta i mladih, Vlada je dala jasnu poruku  da je briga o mladima njen ključni prioritet, a navedeno ministarstvo adresa za programsko ispunjavanje potreba mladih koje će biti sistemski unaprijeđeno novim zakonskim rješenjima za razvoj omladinske politike koja su trenutno u skupštinskoj procedure”, navodi se u saopštenju.

Dodali su da očekuju da će predstvanici svih opšina u narednom periodu voditi brigu o mladima na adekvatan način, te da će zajednički nastaviti da razvijamo programe i projekte za mlade.

“Današnji događaj je potvrda da su mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih”, kazao je Janović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније