Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2019. 12:40   >>  12:16

MINISTARSTVO PROSVJETE I TIKA

Rekonstruisali i opremili škole i vrtiće

Truska kompanija TIKA je uz podršku Ministarstva prosvjete u 2018. realizovala je četiri projekta u oblasti obrazovanja, u koje je uloženo preko 300.000 eura.

Kako navode, uspješna saradnja nastaviće se i u 2019, te će do kraja maja biti definisani prioritetni projekti, najavljeno je na današnjem sasatnaku ministra prosvjete Damira Šehovića i koordinatrora Agencije TIKA Envera Resulogularija.

"U prethodnoj godini zajednički infrastrukturni projekti Ministarstva prosvjete i Agencije TIKA bili su rekonstrukcija OŠ '29. novembar' u Dinoši, adaptacija fiskulturne sale Gimnazije '25. maj' u Tuzima, kao i rekonstrukcija i opremanje vrtića u Staroj Varoši. U rekonstrukciju OŠ '29. novembar' uloženo je preko 100.000 eura, a za sportsku salu Gimnazije u Tuzima oko 110.000 eura. Za rekonstrukciju i opremanje vrtića u Staroj Varoši, za koji je prostor ustupio Glavni grad, izdvojeno je preko 100.000 eura. Takođe, TIKA je donirala i računarsku opremu Gimnaziji '30. septembar' u Rožajama u vrijednosti od 15.000 eura", navode u saopštenju.

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnih projekata i iskazao spremnost Ministarstva prosvjete da učestvuje u svim projektima Agencije TIKA u ovoj godini, kako bi zajedničkim snagama obezbijedili što bolje uslove obrazovanja.

On je rekao da su sredstva koja TIKA izdvaja značajna i zahvalio za višegodišnju prisutnost Agencije u našem obrazovnom sistemu.

Koordinator Resuloguli je istakao da TIKA u Crnoj Gori najbolju saradnju ostvaruje upravo sa Ministarstvom prosvjete.

On je istakao da je značaj ulaganja u obrazovanje neprocjenjiv, te da Agencija već ima u vidu neke projekte na kojima bi radila u ovoj godini, a do kraja maja će biti poznato u koje objekte će se ulagati.

"Sagovornici su se saglasili da će u narednom preriodu zajdnički procijeniti infrastrukturne potrebe škola, te da će se nakon izrade glavnih projekata znati i visina ulaganja, a većina radova planiranih za ovu godinu izvodiće se tokom ljetnjeg raspusta", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније