Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2019. 19:40   >>  19:08 3

U ULCINJU

Odmaralište za penzionere gotovo do kraja jula

Radovi na izgradnji odmarališta za penzionere u Ulcinju biće završeni do kraja jula, a usluge tog objekta i kvalitetne sadržaje moći će da koriste penzioneri iz čitave Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, koji je bio u radnoj posjeti Ulcinju, obišao je sa direktorom Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) Dušanom Perovićem objekat koji će se koristiti za kvalitetniji odmor i rekreaciju penzionera u odnosu na dosadašnje uslove.

Iz Ministarstva su kazali da je za rekonstrukciju hotela Vlada kroz budžet Fonda PIO obezbijedila 2,3 miliona eura.

Kako su naveli, rekonstrukcijom će se proširiti kapaciteti na 120 ležajeva, što je povećanje za 25 kreveta i time će biti obezbijeđeni dodatni sadržaji koji će omogućiti da penzioneri usluge tog odmarališta koriste tokom cijele godine.

Purišić je podsjetio da se za finansiranje penzijskog sistema u ovoj godini planira izdvajanje više od 435 miliona eura.

Perović je kazao da je zadovoljan dinamikom radova na rekonstrukciji objekta za penzionere i da očekuje da će radovi biti završeni u planiranom roku.

„Penzioneri iz čitave Crne Gore će moći da koriste usluge odmarališta i kvalitetne sadržaje kakvi su bazeni i saune, kao i dobiti odgovarajući medicinski tretman“, kaže se u saopštenju.

Purišić je naveo da će Vlada i ubuduće kroz različite programe podrške i oporavka nastaviti da pomaže najugroženije penzionere u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније