Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 02. 2019. 15:27   >>  14:56

VRIJEDNI 44.500 EURA

Njemačka donirala čitače dokumenata policiji CG

Njemačka policija donirala je crnogorskim kolegama pet mobilnih čitača dokumenata "Regula 7308", vrijednih 44.500 eura, koji će doprinijeti bržim graničnim provjerama.

"U pitanju je najsavremenija oprema, koju će koristiti službenici Sektora granične policije za poslove graničnih provjera na graničnim prelazima I i II kategorije. Vrijedna oprema, koja se koristiti na graničnim prelazima, službenicima granične policije će omogućiti brže i efikasnije provjere u cilju postizanja što boljih rezultata u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala", istakli su iz Uprave policije.

Kako su istakli, Protokol o primopredaji potpisali su pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has.

Pomoćnik direktora Uprave policije Vesko Damjanović je istakao da vjeruje da će ta oprema doprinijeti znatno bržim i efikasnijim graničnim provjerama, a što će poseban značaj imati za prevenciju i suzbijanje prekograničnog kriminala i svih vrsta nezakonitosti.

"Oficir za vezu Oliver Has izrazio je zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da su crnogorska i njemačka policija partneri koji imaju izuzetan profesionalni odnos. U narednom periodu MUP SR Njemačke je planirao da Upravi policije donira vrijednu specijalističku opremu ali i da realizuje niz ciljanih obuka koje će se prije svega odnositi na obučavanje službenika Sektora granične policije po pitanju pregleda – pretresa različitih vrsta plovila sa posebnim akcentom na kategoriju luksuznih plovila, kao i obuke koje se odnose na otkrivanje falsifikovanih dokumenata", objasnili su iz policije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније