Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

18. 02. 2019. 14:13   >>  13:47

ZAVRŠNA FAZA

Otvaranje kotorskog bazena do kraja godine

U Kotoru je danas počela završna faza rekonstrukcije zatvorenog bazena "Nikša Bućin". Objekat će do kraja godine biti u otvoren, poručuju nadležni.

Radove je obišao ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je poručio da je kotorski bazen simbol crnogorskog vaterpola i plivačkih sportova, te da ima ogroman značaj za crnogorski sport, kao i za djecu i omladininu u cijeloj Boki.

"Ja sam jedan od onih koji je prvi zaveslaj u karijeri učinio baš u ovom bazenu. Zbog toga znam njegov značaj i njegov potencijal. Dio politika Vlade i Ministarstva sporta i mladih odnosi se na uspostavljanje sportske infrastrukture u svakom gradu, na svakom mjestu gdje je to moguće. Rekonstrukcijom ovog bazena, vaterpolo se vraća u Kotor", kazao je ministar Janović.

Dodao je da će sportski objekti biti rekonstruisani ili građeni širom Crne Gore, te da se u Ministarstvu već od danas nastavlja sa jasnim politikama i mjerama – da sport zaživi u svakom crnogorskom kvartu, u svakom naselju.

Direktor Uprave javnih radova dr Rešad Nuhodžić poručio je da je Vlada obezbijedila sav novac koji je potreban za naredne faze rekonstrukcije bazena, a da će Uprava javnih radova obezbijediti da radovi budu završeni u roku od osam mjeseci, kako je i predviđeno planiranim periodom izrade.

"Kao što smo obećali prilikom zaključenja ugovora o početku druga faze rekonstrukcije bazena u Kotoru, danas smo ministar Janović i ja obišli gradilište i zvanično uveli u posao i izvođača radova i nadzor. Sada nam predstoji da u rokovima koji su ugovoreni, a to je do kraja ove godine, završimo rekonstrukciju i bazen stavimo u funkciju", rekao je direktor Uprave javnih radova.

Dodao je da posebno zadovoljstvo pričinjava to što je riječ o objektu koji, pored vaterpolista, koriste i građani Kotora.

„Insistiraću kod izvođača da radovi budu završeni u ugovorenom roku, kao i da njihov kvalitet bude u skladu sa najvišim standardima",  kazao je direktor Uprave javnih radova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније