Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

18. 02. 2019. 13:58   >>  15:44 5

KCCG TRAŽI ZAŠTITU

Pacijent napao ljekara u Urgentnom

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) pacijent je fizički napao ljekara koji mu je ukazivao medicinsku pomoć, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

"U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u nedjelju, u večernjim satima pacijent je, ničim izazvan, fizički napao dežurnog ljekara. Vinovnik tog nemilog događaja dovezen je iz Kolašina, zbog lakših povreda, u Urgentni centar sanitetskim vozilom ZHMP uz medicinsku pratnju", saopšteno je iz KCCG. 

Reagovali su zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG, kao i pripadnici Uprave policije koji su pacijenta, nakon što su mu je pružena medicinska pomoć, priveli u Centar bezbjednosti.

"Ubrzo nakon incidenta, uprkos neprijatnosti i stresu koji su doživjeli, kompletno osoblje Urgentnog centra profesionalno i efikasno je zbrinulo šest osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi", saopšteno je iz KCCG.

KCCG, kako navode, najoštrije osuđuje ovaj i sve napade na zdravstvene radnike.

Nedopustivo je, poručuju iz KCCG, da ljekari iako obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, vrlo često budu izloženi verbalnim i fizičkim napadima nesavjesnih pojedinaca.

"S obzirom na to da su ovakve scene sve češće, ne samo u KCCG, nego i u ostalim zdravstvenim ustanovama, očekujemo i apelujemo na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za dobrobit naših pacijenata", saopšteno je iz KCCG.

Uprava policije: Uhapsili osumnjičenog za napad na ljekara

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti (CB) uhapsili su J.B. koji je sinoć u Urgentnom centru fizički napao ljekara D.P, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, osoblje Urgentnog bloka obavijestilo je sinoć oko 20 sati dežurnu službu CB Podgorica da je pacijent fizički nasrnuo na dežurnog ljekara hiruške ambulante u Kliničkom centru.

„Na lice mjesta su odmah po pozivu došli službenici kojima je ljekar D.P. izjavio da ga je fizički napao J.B. kojem se u tom trenutku ukazivala medicinska pomoć“, piše u saopštenju.

O događaju je, navodi se, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama J.B. nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

„Nakon ukazane medicinske pomoći ljekar D.P. podnio je prijavu CB Podgorica protiv pacijenta J.B, nakon čega ga je policija uhapsila“, precizira se u saopštenju.

Službenici CB Podgorica će, kako se dodaje, Sudu za prekršaje podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J.B zbog počinjenih iz Zakona o javnom redu i miru.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније