Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 02. 2019. 16:37 >> 16:10
1

MANS NAJAVIO

Tražiće pokretanje postupka protiv Brajovića

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijeće sjutra Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) zahtjev za pokretanje postupka protiv predsjednika Skupštine Ivana Brajovića jer, kako su naveli, 2014. godine nije prijavio prihod od 150 hiljada eura.

 

Kako je saopšteno iz MANS-a, Brajović je taj novac prihodovao od prodaje zemlje, i nije ga prijavio u izvještaju o prihodima i imovini iz 2014. godine.

„Prema podacima iz Uprave za nekretnine, Brajović se više ne vodi kao vlasnik oko 4,5 hiljada kvadrata zemljišta u Danilovgradu, dok se u ugovoru između njega i podgoričke kompanije Free Energy navodi da je ta parcela prodata za čitavih 150 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se, uvidom u imovinski karton za 2014. godinu vidi da Brajović više ne posjeduje tu parcelu, ali i da nije prijavio prihod od njene prodaje.

„Time je Brajović nedvosmisleno prekršio zakonsku obavezu da prijavi uvećanje imovine u iznosu većem od pet hiljada, i to u roku od 30 dana od nastanka promjene“, kazali su iz MANS-a.

Pored toga, kako su naveli, Zakonom o sprječavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da u izvještaju navede tačne i potpune podatke, što evidentno Brajović nije učinio .

„Nijedan imovinski izvještaj koji je Brajović podnosio od 2014. godine do danas nije sadržao informaciju o prihodu koji je stekao prodajom imovine“, kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније