Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

17. 02. 2019. 13:58 >> 19:10
12

ZBOG SJEČE ČEMPRESA

Ponovo protest u Baru

Građani Bara i danas su protestovali zbog sječa stabala čempresa i izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije.

(Prilog vesne Šoškić, TVCG)

Učesnici protesta prošetali su do zgrade Opštine Bar.

U dvorištu barske Gimnazije, 17. januara posječeno je više od 90 stabala čempresa, nakon čega je uslijedila reakcija nezadovoljnih građana.

Učesnici protesta zahtijevaju hitan prekid svih radova u dvorištu Gimnazije, pošumljavanje i obnovu uništenog dvorišta, kao i “utvrđivanje odgovornosti”.

Jedan od organizatora protesta, profesor filozofije Stefan Đukić istakao je kako je najveći uspjeh barskih protesta “što su se okupili mladi i stari, političari i oni što nikada nijesu bili politički aktivni”.

“Naš najvažniji cilj jeste da park i zelene površine ostanu u gradu”, naglasio je Đukić.

Luka Mugoša, jedan od aktivista, osvrnuo se na intervenciju policije prije dva dana, kada su pojedini građani, zbog sprečavanja da mehanizacija uđe na gradilište, privedeni u Centar bezbjednosti.

"Što god da su građani uradili, pa čak i da su bili nasilni, policija nije smjela da razvlači bolesne i trudnice", smatra Mugoša, koji je istakao kako očekuju da se gradilište iseli, a oni će, predstavnici Građanske inicijative, kako je kazao, finansirati izgradnju parka i nove sadnice.

Demonstrantima se, na gradilištu, obratio i Zoran Marković Zonjo, član organizacije “The Books of knjige", koji je kazao da se malo ljudi odazvalo i podsjetio na protest građana Bara u socijalističkom sistemu, kada je više hiljada građana spriječilo izgradnju fabrike sintermagnezita.

"Mene danas boli kičma i svi, uglavnom, imaju problema sa kičmom - neki što je imaju, neki što je nemaju", kazao je u svom stilu Marković.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније