Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 02. 2019. 13:19 >> 12:47
1

VUKOVIĆ- PLUGČIJEVA

Unaprijediti saradnju Podgorice i Sofije

"Dobre političke i ekonomske odnose Crne Gore i Bugarske u narednom periodu treba iskoristiti za unapređenje saradnje Podgorice i Sofije", istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića i novoimenovane ambasadorke Bugarske u Crnoj Gori Meglene Plugčieve.

Saradnja na lokalnom nivou je, kako se napominje u saopštenju Glavnog grada, od izuzetnog značaja za dalje jačanje odnosa dvije države.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivirati komunikaciju i raditi na pripremi uzajamnih posjeta delegacija Podgorice i Sofije, kako bi se neposredno razmotrile mogućnosti za konkretnu saradnju u mnogim oblastima u zajedničkom interesu.

"Glavni gradovi naših država se intenzivno razvijaju i suočavaju sa istim ili sličnim problemima i izazovima, pa je stoga veoma korisno da produbimo saradnju i razmijenimo iskustva u cilju stvaranja uslova za kvalitetniji život građana", istakao je Vuković.

On je, predstavljajući ambasadorki razvojne projekte i potencijale Podgorice, izrazio spremnost gradske uprave da u partnerskom odnosu sa zainteresovanim bugarskim kompanijama i investitorima doprinese realizaciji konkretnih projekata i kvalitetnih i održivih biznis ideja.

Ambasadorka je istakla da Podgorica posjeduje veliki potencijal za investiranje i naglasila da će bugarsku poslovnu zajednicu upoznati sa planiranim aktivnostima gradske uprave izražavajući uvjerenje da će ih animirati i dodatno podstaći da svoj kapital ulažu u glavni grad Crne Gore.

Gradonačelnik Vuković je saopštio da i na polju kulturne saradnje treba intenzivirati aktivnosti na povezivanju institucija kulture Podgorice i Sofije, kako bi se dogovorile međusobne posjete i gostovanja gradskih pozorišta, kulturnih radnika i umjetnika.

Ambasadorka je uputila poziv gradonačelniku da učestvuje na Međunarodnoj konferenciji SOFAIR , koja će se sredinom aprila održati u Sofiji, a u čijem fokusu će biti važna pitanja iz oblasti zažtite životne sredine i održivog razvoja u lokalnim zajednicama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније