Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 02. 2019. 12:13   >>  11:45 9

MUP CG

Darku Vujoševiću nagrada za hrabost i požrtvovanje

Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život.

Kako je saopšteno iz MUPa-a, komisija je donijela odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

"Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada", navodi se u saopštenju.

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, Komisija je odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život.

"Cijeneći ovaj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za ovo najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja", ističu iz MUP-a.

Nagrade će biti uručene 1. marta, na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније