Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

15. 02. 2019. 10:05 >> 09:35
1

ĆIPOVIĆ PREDSJEDNIK

Formiran novi Sindikat sudstva Crne Gor

Održana je Osnivačka skupština Sindikata sudstva Crne Gore. Na Skupštini je, između ostalog, usvojen Statut Sindikata i izabrano sindikalno rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Nikola Ćipović.

U narednom periodu novoizabrani Sindikat imaće za cilj, da kroz partnerski odnos sa poslodavcem i Vladom Crne Gore, pregovara o načinima unapređenja statusa i materijalnog položaja zaposlenih u sudstvu.

"To podrazumijeva zalaganje za bolji ekonomsko-socijalni status, rješavanje stambenih pitanja, adekvatno korišćenje godišnjih odmora, potrebne ehabilitacije, kao i pružanja podrške i pomoći članovima te organizacije", saopšteno je iz Sindikata.

Odluka o osnivanju sindikata sudstva donijeta je jednoglasno, na sjednici na kojoj su prisustvovali 12 sindikalnih organizacija koje čine 70 odsto sudstva.  

"I ovim putem pozivamo ostale sindikalne organizacije sudstva da nam se priključe u ostvarivanju ciljeva i zadataka koji će doprinijeti poboljšanju položaja zaposlenih , a samim tim i efikasnosti crnogorskog pravosuđa",  poručeno je iz novog sindikata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније