Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

15. 02. 2019. 20:16   >>  19:51 22

PROTEST U BARU

Nalaz će pokazati zašto je trudnica izgubila bebu

Policija je jutros privela pet građana Bara koji su, kako se navodi u saopštenju UP, pružali aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak mašina na gradilište budućeg vrtića u Baru. Iz policije poručuju da su pružili asistenciju u skladu sa pravilnikom. Trudnicu, koja je bila među privedenim, pregledali su ljekari. Direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović, saopštio je za TVCG da je tridesetčetvorogodišnja I.M. izgubila dijete, dodajući da će detalje o tom slučaju imati kada budu gotovi nalazi. Iz Uprave policije saopštili su da će preduzeti sve mjere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika.

U barskoj bolnici potvrdili su da je 34-ogodišnja I.M. primljena jutros u tu zdravstvenu ustanovu sa uginulim plodom. Direktor bolnice Dragoslav Tomanović saoptio je da će nakon nalaza imati detaljniju sliku o cjelokupnom slučaju.

Podsjetimo, uz asistenciju policije na gradilište vrtića u Baru jutros je ušao bager, nakon što su sinoć građani spriječili uvođenje mehanizacije u dvorište gimnazije. 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici CB Bar su, nakon što su se stekli zakonski uslovi, pružili asisteniciju „LD Gradnja“d.o.o. Nikšić, shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka.

„S obzirom na to da smo posredno saznali da je došlo do zdravstvenih komplikacija kod jednog lica izražavamo žaljenje ukoliko je to zaista tačno“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode u saopštenju, policija je jutros u Baru, privela pet građana, među kojima je bila i ženska osoba.

Ističu da su svi privedeni pružali aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak radnih mašina na gradilište.

„Na insistiranje službenika policije, izvršen je ljekarski pregled pomenute ženske osobe, s obzirom na činjenicu da se izjasnila da je u drugom stanju. Tom prilikom nijesu konstatovane povrede“, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je, kako navode, obaviješten nadležni državni tužilac.

„Uprava policije će preduzeti sve mjere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika, a spisi predmeti će biti upućeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na upoznavanje“, navodi se u saopštenju UP.

Protest isped Opštine Bar

Grupa od 70 aktivista građanskog protesta okupila se danas u 14:30 ispred zgrade Opštine Bar.

Podsjetimo, građani svake nedjelje protestuju zbog više od 90 čempresa koji su 17. januara posječeni zbog vrtića koji treba da se izgradi u dvorištu Gimnazije.

Kamen temeljac za gradnju vrtića u Baru, 15. oktobra, položili su predsjednik ove opštine Dušan Raičević i ministar prosvjete Damir Šehović.

Reagovale pojedine političke partije

U međuvremenu su političke partije osudile postupanje policijskih službenika, jer, kako su naveli, na osnovu video materijala, zaključuju da su prekoračili ovlašćenja.

Liberalna partija saopštila je da osnovano sumnja da je policija prekoračila svoja ovlašćenja u postupanju prema građanima Bara, koji su demonstrirali protiv izgradnje vrtića što je, navode u saopštenju, nedopustivo, neprofesionalno i nedemokratski.

I Forum mladih SDP-a oštro je osudilo, kako su kazali, nedolično ponašanje policijskih službenika prilikom građanskog okupljanja u Baru. Pozivaju nadležne organe da ispitaju da li je u slučaju privođenja omladine i trudnice bilo kršenja službene dužnosti od strane pripadnika policije.

Iz "Nove ljevice" Saše Mijovića, navode da će se boriti da odgovorni za eventualno prekoračenje ovlašćenja odgovaraju pred licem pravde.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније