Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 08. 2013. 18:32   >>  19:54 10

SASLUŠAN BRAJUŠKOVIĆ

Nije rekao koga je trebao da prebije

Bivši policijski specijalac, Brajuško Brajušković saslušan je danas kod Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Brajušković je ranije ustvrdio da su nekadašnji direktor policije Veselin Veljović i načelnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS u Spužu Miljan Perović organizatori "crnih trojki" koje su prebijale nepodobne novinare i opozicionare.

Tužiocu Saši Čađenoviću, kako je nakon saslušanja kazao za medije, ispričao je skoro sve što zna, ipak ne navodeći imena osoba koje je navodno, po nalogu Veljovića, trebao da prebije.

“Tužilac me je ispitivao po navodima iz dnevne štampe, bio je u većem dijelu ispitivanja fer... Nijesam pomenuo imena ljudi, jer širenje fronta bi odgovarali glavnom raspiratoru svega toga. Na kraju krajeva, zašto njega ne pitate. Je li on čovjek iz zakona ili on uživa neki imunitet da ne može da odgovara pred Osnovnim državnim tužiocem...Zašto ne dođu da pred tužiocem ukrstimo poglede i ispričamo šta imamo, a ne preko novina pričaju sve i svašta “, kazao je Brajušković nakon višečasovnog saslušanja u tužilaštvu.

Upitan da li je zatražio policijsku zaštitu, kako je to prethodnog dana najavio, Brajušković je odgovorio potvrdno. 

“Tražio sam policijsku zaštitu. Nijesam dobio obezbjeđenje, ali sam čuo da uveče policija dolazi u moje selo", kazao je on.

Brajušković je takođe rekao da nije odustao od Konejvićeve pomoći, te da će sastanak sa njim zatražiti čim se ministar vrati sa godišnjeg odmora.

Veljović i Perović su demantovali iznesene navode Brajuškovića kao neistinite i pozvali nadležne državne organe da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja pune istine.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније