Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

14. 02. 2019. 11:35   >>  11:03

LGBT FORUM PROGRES U MADRIDU

Ekonomska nezavisnost put ka osnaživanju

Tim nevladine organizacije LGBT Forum Progres učestvovao je protekle sedmice u studijskoj posjeti Madridu, koja se realizuje u sklopu projekta "Coming out of unemployment" (Izađi iz nezaposlenosti), koji je podržan kroz Erasmus+ program.

Ova studijska posjeta imala je za cilj da prikaže primjere dobre prakse u domenu socijalnog preduzetništva za LGBTIQ osobe u Madridu, kao i umrežavanje i razmjena znanja i iskustava sa partnerima iz Španije.

Pored LGBT Forum Progresa, na ovom projektu učestvuju još i Asocijacija DUGA iz Srbije, Iskorak iz Hrvatske, Subverzivni Front iz Makedonije, Sarajevski otvoreni centar iz Bosne i Hercegovine i španska LGBT Konfederacija Colegas.

"Podsjećamo da je regionalno partnerstvo ovog obima pokazatelj značaja ovog problema u širem kontekstu, te činjenice da je zajednički pristup njegovom rješavanju najbolje rješenje. Tokom višednevne posjete Madridu, cjelokupni tim učesnika i učesnica je posjetio najistaknutija socijalna preduzeća i preduzetnike u domenu LGBTIQ zajednice, kao i nevladine organizacije i fondacije koje se aktivno bave promocijom i razvojem socijalnog preduzetništva i podizanjem kapaciteta omladinskih radnika i LGBTIQ osoba u ovom domenu. Predstavnici LGBT Forum Progresa su takođe imali prilike da predstave rad naše organizacije u Crnoj Gori, te dobiju veliki broj vrijednih informacija i savjeta o unapređenju kvaliteta rada" navodi se u saopštenju LGBT Forum Progresa.

Kako se dodaje, ovaj regionalni projekat pokazuje koliki je značaj socijalnog preduzetništva uopšte i razvoja socijalnog preduzetništva za specifične marginalizovane grupe u društvu, kao što je LGBTIQ zajednica.

"Ako znamo da je značajan broj LGBTIQ osoba, a pogotovo mladih i dalje ekonomski zavisan od svojih porodica, onda ne možemo da zanemarimo značaj razvoja ovog koncepta i njegove dalje implementacije u crnogorskom društvu. Upravo kroz primjenu socijalnog preduzetništva u praksi ćemo da omogućimo LGBTIQ osobama da ostvare veći stepen lične slobode, što će dalje da rezultira u povećanju osnaženosti i društvenog prihvatanja" zaključila je Bojana Jokić, predsjednica LGBT Forum Progresa.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније