Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 02. 2019. 07:12   >>  06:40 1

NIJE BILO DOVOLJNO GLASOVA

Burić i Ivanović neće biti emeritusi

Senatori Univerziteta Crne Gore na jučerašnjoj sjednici nijesu izabrali redovne profesore u penziji Iliju Branka Burića i Dečana Ivanovića u zvanje emeritusa, piše Pobjeda.

 

Burić je, kako prenosi taj list, dobio 11 glasova, a Ivanović 10, što nije bilo dovoljno, jer je trebalo da imaju 22.

“Senatori nijesu polemisali oko kandidata. Ovo je nastavak prakse neizbora emeritusa. Prošle godine smo imali tri člana akademije nauka i nijesu prošli… Zanimljivo je što emeritus nema nadoknadu odavno i nije jasno, ako je takav stručnjak spreman da radi džabe, što bi ga odbili”, rekao je sagovornik sa UCG.

Fakultet likovnih umjetnosti predložio je da se Burić izabere u zvanje emeritusa, jer, kako su rekli, dosadašnjim pedagoškim i umjetničkim radom stekao je posebne zasluge za razvoj i napredak fakulteta. Tokom pedagoškog rada, između ostalog, dao je poseban doprinos u mediju crteža i dobitnik je brojnih nagrada. Njegovi crteži, kako su naveli, zastupljeni su u udžbenicima za srednju i osnovnu školu.

Mašinski fakultet je saopštio da je njihov kandidat Ivanović dao nesumnjiv naučni doprinos teoriji graničnog sloja, kako su istakli, i danas najvećom nepoznanicom u mehanici fluida, kao i praktičnom primjenom dobijenih naučnih saznanja. Objavio je šest knjiga, među kojima su udžbenici za studente osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija na energetskom smjeru ovog fakulteta. Posljednji emeritus na UCG izabran je prije šest godina i to je bio profesor Ilija Vujošević sa Elektrotehničkog fakulteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније