Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 02. 2019. 14:22 >> 15:25
8

SARADNJA AEM-A I RTCG

Nastavak kampanje "Birajmo šta gledamo"

Memorandum o saradnji, kao nastavak kampanje "Birajmo šta gledamo", potpisali su danas direktor Agencije za elektronske medije (AEM) Abaz Džafić i direktor javnog emitera Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić.

Predstavnici AEM-a i RTCG-a su se saglasili da će sarađivati na promociji i unapređenju medijske pismenosti u Crnoj Gori, kroz promociju i učešće u kreiranju, implementaciji i praćenju dobre prakse u oblasti medijske pismenosti.

Saradnja se primarno odnosi na razmjenu informacija, vještina, znanje i iskustva u cilju uzajamne pomoći i saradnje za projekte i aktivnosti razvoja medijske pismenosti.

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali i predstavnik UNICEF-a, kao i Jan Vilem Bult, direktor Centra za djecu, mlade i medije u Holandiji.

Bult će, u okviru kampanje "Birajmo šta gledamo", predstavnicima crnogorskih televizija držati "Wadada News for Kids" trening.

Kako se navodi u saopštenju AEM-a, trening je dobra prilika da crnogorske televizije usavrše svoja znanja u pripremi programskih sadržaja namjenjenih djeci, a u skladu sa standardima Wadada programa.

"RTCG će dobiti pristup onlajn videoteci sa novinskim TV prilozima koji su u formatu Wadade napravili mladi sa svih kontinenata i moći će da ih besplatno emituje. Takođe, sve TV novosti koje za Wadadu naprave mladi Crne Gore biće dostupne u ovoj onlajn videoteci i televizije širom svijeta, koje imaju pristup Wadada mreži, moći će besplatno da ih emituju" navodi se u saopštenju.

Prilog Aleksandre Jovančević, TVCG

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније