Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

11. 02. 2019. 16:44   >>  16:13

GRADONAČELNIK NAJAVIO

Na Cetinju u julu Montenegro beer fest

Na Cetinju će od 18. do 28. jula biti održan „Montenegro beer fest“. Kako je saopšteno, riječ je o višednevnom festivalu popularne muzike, kulture, gastronomije, druženja i uživanja sa prijateljima i porodicom u crnogorskoj Prijestonici, čiji će trgovi, ulice, parkovi i drugi prostori postati mjesta dobre zabave.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, kazao je na konfereniciji za novinare da vjeruje, da će ova manifestacija doprinijeti turističkoj i kulturnoj promociji Cetinja i Crne Gore, ali i novom pozicioniranju Prijestonice kao mjesta koje nudi raznovrsne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske sadržaje u toku cijele godine.

„U tom nastojanju, kao prirodni partneri i saradnici, nametnuli su se Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Beogradska kulturna mreža, koja već 16 godina u Beogradu ispješno organizuje Beer Fest, pod čijim brendom će biti organizovan i „Montenegro beer fest"”, saopštio je on.

Prema njegovim riječima, podrška organizaciji ovakvog festivala, dio je sveukupnih napora gradske uprave da podigne turističku ponudu Cetinja na viši nivo, ali i da u saradnji sa NTO doprinese kvalitetnijoj ponudi Crne Gore u toku ljetnje sezone.

„Posebna vrijednost, koja nas je dodatno osnažila u namjeri da „Montenegro beer fest" bude organizovan na Cetinju, je da ovaj tip manifestacije nije samo usmjeren ka jednoj ciljnoj grupi, već nudi pažljivo birane sadržaje namijenjene svim starosnim dobima. Inkluzivan je u smislu objedinjavanja ugostiteljsko-turističkih usluga i ponude lokalnih proizvođača, i konačno, promoviše proaktivnu zaštitu životne sredine“, poručio je gradonačelnik Kašćelan.

Direktor marketinga Beogradskog beer festa Aleksandar Srdić, kazao je da taj festival slovi za najposjećeniji te vrste u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspješnog trajanja i 8,5 miliona posjetilaca, te da je namjera da „Montenegro beer fest" postane tradicionalna manifestacija.

„U prethodnih 16 godina dobili smo mnogo poziva iz Crne Gore na temu organizovanja beer festa, ali smo u ovome sa Cetinja prepoznali iskrenost. Cetinje ima veliki festivalski potencijal i nakon prve posjete odmah se rodila ideja kako bi manifestacija trebalo da izgleda”, kazao je Srdić.

On je saopštio da će festivalski prostor činiti sedam zona sa različitim programskim sadržajem i gastronomskom ponudom.

„Jedna zona će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo zonu namijenjenu promovisanju klasične muzike, ali i društveno odgovornu zonu“, kazao je Srdić, navodeći da se namjera gradskih vlasti o novom turističkom promišljanju Cetinja poklapila sa vizijom organizatora festivala.

Predsjednik kraft pivara Crne Gore Srđa Jovović, kazao je da je Montenegro beer fest prava prilika da za predstavljanje domaćih proizvođača piva.

„Za kraft pivare ovo je veliki događaj, gdje će proizvođači moći da se predstave kako građanima Crne Gore, tako i turistima, koji će moći da uživaju u muzičkom festivalu i probaju nova piva. Predstavićemo sve domaće ukuse, zajedno ćemo učestvovati u ovom spektaklu i podržati proizvođače iz Crne Gore”, rekao je Jovović.

Prva velika prezentacija „Montenegro beer festa“ biće u okviru turističke ponude Crne Gore na 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma, koji će od 21. do 24. februara biti organizovan u Beogradu. Tada će biti i potpisan ugovor između Prijestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže o organizaciji festivala.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније