Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

05. 02. 2019. 17:40   >>  17:21

SINDIKAT MEDIJA

Radio Ulcinj mora opstati

Serija sastanaka koju su predstavnici Sindikata medija Crne Gore (SMCG) obavili prethodnih dana, kako bi se sagledala mogućnost izlaska iz krize lokalnog javnog emitera RTV Ulcinj, rezultirala je jedinstvenim zaključkom da taj medij mora opstati i da Opština Ulcinj mora naći način da ga finansira.

Rukovodstvo SMCG je obavilo razgovore sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem (DPS), predsjednikom Skupštine Ilirom Čapunijem (Forca), te predsjednicima odborničkih klubova i odbornicima Bojanom Đakonovićem (DPS), Naserom Resulbegovićem (SDP) i Muamerom Raščićem (BS). Zahtjev za prijem je bio upućen svim odborničkim klubovima u Skuptini Opštine Ulcinj, naveli su iz Sindikata medija.

Razgovarano je i sa poslanicima u Skupštini Crne Gore koji su iz Ulcinja i to sa potpredsjednikom Skupštine Gencijem Nimanbeguom (Forca), Dritanom Abazovićem (URA) i Ljuiđem Škreljom (DPS).

Postignuta je saglasnost oko četiri tačke, naveli su iz Sindikata.

"Hitno treba početi sa isplatom zaostalih plata jer je neprihvatljivo da se zaposlenima duguje 15 zarada. Na prvoj narednoj sjednici Skupštine treba imenovati članove Savjeta RTV Ulcinj kako bi se stvorili uslovi da medij normalno funkcioniše. Novi Savjet i Opština što prije treba da potpišu trogodišnji ugovor o programskim sadržajima, u skladu sa zakonom o elektronskim medijima," naveli su iz Sindikata medija.

Oni kažu da treba "oživjeti“ radio tako što će se pokrenuti portal na kojem će se, između ostalog, kao prelazno rješenje dok se ne steknu uslovi za otvaranje televizije, direktno prenositi zasjedanja lokalnog parlamenta.

"Iako ne postoji saglasnost oko toga kako je došlo do situacije da lokalni radio bude zapostavljen u mjeri u kojoj je sada (15 neisplaćenih zarada, više od 100.000 eura duga za poreze i doprinose, manje od 50 odsto je uplaćeno od novca opredjeljenog za RTV Ulcinj tokom protekle godine), jedinstveno je mišljenje da o problemu treba pričati i to ne samo na nivou Ulcinja", navela je predsjednica Sindikata Marijana Camović.

Takođe, sva trojica poslanika su obećala da će se sa pozicija na kojima se oni nalaze, ali i preko svojih partija na lokalnom nivou, truditi da priču o RTV Ulcinj drže aktuelnom sve dok se situacija ne popravi.

U ime SMCG sastancima su prisustvovali predsjednica Marijana Camović, potpredsjednici Nevenka Ćirović i Radomir Kračković, kao i predsjednica Sindikalne organizacije RTV Ulcinj Suzana Mujić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније