Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

05. 02. 2019. 20:35   >>  20:16 5

GRAĐANI DA SE VAKCINIŠU

Šesta žrtva gripa, broj oboljelih u porastu

Pacijent star 66 godina preminuo je prošle sedmice od posljedica gripa, čime je broj smrtnih slučajeva, izazvan komplikacijama virusa gripa tipa A, porastao na šest, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Pacijent nije bio vakcinisan protiv gripa i imao je hroničnu bolest, navedeno je iz Instituta.

Raste broj potvrđenih slučajeva gripa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ). Ipak, kažu da situacija nije alarmantna i pozivaju građane da se vakcinišu.

"Uvidom u elektronsku bazu podataka u Crnog Gori u toku pete nadzorne sedmice ove godine, od 28. januara do 3. februara, ukupno je prijavljeno 822 osoba sa simptomima nalik gripu i to predstavlja incidenciju od 132 na 100 hiljada stanovnika. Ta incidencija je viša od dva puta u odnosu na prethodnu nedjelju", saopštio je specijalni epidemiolog Marjan Bakić.

On je naveo da je za sad u Crnoj Gori registruje epidemijsko javljanje gripa sa srednjim intenzitetom, a rasprostranjen je u čitavoj CG.

"Nalazimo se u uzlaznoj liniji epidemije gripa i za očekivati je da će u narednom periodu taj broj da raste", kazao je Bakić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније