Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

04. 02. 2019. 16:49   >>  16:25 2

KAŠĆELAN I RAJNKE

Ambasada SAD i Prijestonica spremne za još bolju saradnju

Ambasada SAD-a i Prijestonica Cetinje nastaviće da razvijaju dobru saradnju, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan koji je danas primio novoimenovanu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke. Rajnke je kazala je da bi joj bilo zadovoljstvo da mlin Ivana Crnojevića bude prvi projekat koji će zvanično otvoriti u Crnoj Gori, dodajući da je spremna da pruži puni doprinos snaženju ekonomske, kulturne kao i saradnje u oblasti obrazovanja.

Gradonačelnik Kašćelan upoznao je ambasadorku Rajnke sa aktuelnim, ali i planiranim infrastrukturnim i razvojnim projektima, kao i mogućnostima njihove realizacije.

On je kao dosadašnje uspješne projekte zajedničke saradnje naveo otvaranje Američkog ugla, koji nesmetano funkcioniše na Cetinju već pet godina, i uspostavljanje Građanskog biroa za brzu i jednostavnu komunikaciju građana i organa lokalne uprave. Prema njegovim riječima, nemjerljiv je značaj pomoći i podrške koju je Cetinje u ranijem periodu dobilo kroz saradnju sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Gradonačelnik je posebno istakao projekat restauracije mlina Ivana Crnojevića, koji je finansiran posredstvom Fonda američkog ambasadora za zaštitu i očuvanje kulturne baštine (Ambasadors Fund for Cultural Preservation), a za koji očekuje da će ubrzo biti otvoren.

Ambasadorka Rajnke je kazala je da bi joj bilo zadovoljstvo da upravo mlin Ivana Crnojevića bude prvi projekat koji će zvanično otvoriti u Crnoj Gori, dodajući da je spremna da pruži puni doprinos snaženju ekonomske, kulturne kao i saradnje u oblasti obrazovanja.

Ona je naglasila da Cetinje ima izuzetnu turističku vrijednost i prirodne ljepote koje treba dodatno valorizovati, čime bi se otvorio prostor za nova ulaganja, a samim tim i bolji standard građana.

S tim u vezi, sagovornici se se saglasili da je važno unaprjeđivati ambijent za preduzetništvo i investicije, razvijati saobraćajnu infrastrukturu i osnaživati turističke potencijale Prijestonice Cetinje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније